Thursday, 9 June 2016

DAP yang sebenar panggil Cina Babi!Khalid Samad menafikan Amanah meletakkan billboard provokasi panggil cina babi. Kononnya Amanah tak mampu letak billboard begitu. Alahai ... jika benar billboard itu tidak diletakkan Amanah, gunalah alasan lain.

Cepat sangat Khalid tuduh Special Branch atau Perkasa. Siapa tahu apa SB buat dan mereka tak mungkin akan beri kenyataan menafikan atau mengiyakan maka mudah main tuduh.


Perkasa pun tak mungkin sebab Ibrahim Ali tak mahu ambil pihak antara UMNO, PAS dan ProTun. Ibrahim ALi ingin tanding Pasir Mas bawah banner PAS.


Amanah boleh nafi tapi cara provokasi untuk menimbulkan kemarahan cina terhadap BN menguntungkan Amanah. Jika betul Amanah tak mampu, PH atau PKR atau paling mungkin DAP mampu.

PKR tak berapa efektif kerana Azmin tak turun bantu dengan jenterara kerajaan Selangor dan penyokongnya. Dia masih berbelah bagi antara PAS dan Amanah.

Nampaknya yang paling menguntungkan untuk Amanah menang adalah DAP. Walaupun dinafikan beribu kali, tidak boleh nafikan Amanah adalah pencacai DAP.


Cara propaganda subversif reverse psychology dan kasar begini hanya mampu dilakukan. STrategi propaganda ala komunis untuk buat orang marah memang sudah jadi trademark DAP lebih setengah abad. Apa yang nak dinafikan.

Sebahagian dari strategi ini melibatkan spin media untuk mereka-reka pembohongan. Jamal Yunos sendiri menafikan berkali-kali ada mengatakan ayat sedemiikian. Ini yang dikatakan media pro DAP "putting words into Jamal Yunos mouth" yang mana-mana kata-kata itu tidak wujud.

Untuk buat kerja kotor begini, mesti digunakan jentera dari luar. DAP diketahui bawa banyak jentera luar. http://www.tv14.my/2016/06/08/prksgbesar-dap-import-penyokong-dari-singapura-15-jun-ini/

PKR ada orang-orang yang boleh main game kotor begini tapi mereka sibuk gaduh sama sendiri.  


4 comments:

 1. So lepas ni kita cakap cina si pemakan babi....gerenti orang cina tak marah....

  ReplyDelete
 2. Lelap mata pun orang tahu parti mana yang buat kempen cara kotor dan provokatif. Dulu buat poster gambar untaz sama dengan babi supaya kaum cina bencikan Pas, sekarang buat pula umno tuduh cina babi ( sebenarnya, memang cina suka babi, favourite food dia). Semua ni memang kerja DAPigs untuk dapatkan sokongan kaum cina bagi calon parti BARUA dia PAN. Khalid Samad tak usah malu ngaku jadi budak suruhan dan sengkek DAP.

  ReplyDelete
 3. Kalau nak tai chi pun, buat lah molek2 sikit....GOBLOG!!!!...DAPpigs - PAN'tart' berpisah tiada....

  ReplyDelete
 4. Itu aa..Cina bukit panggil cina tiong hua babi maa..pasat tak mau sokong Dap maa..

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.