Monday, 15 February 2016

Sediakah Melayu buat kerja Difficult, Dirty, & Dangerous?Cuba faham dahulu sebelum komen:


Baca kenyataan baik-baik


Tak faham juga ... ikuti video berikut:


Ada pihak tu dulu tak setuju Bangla masuk. Sekarang konon setuju. Nampak sah tak faham isu. Hairan benci sangat dengan orang asing sedangkan diri pun pendatang dan bukan Melayu.

Kadang-kadang perlu sedar bahawa yang menentang program kerajaan tentang pekerja pendatang adalah mereka yang kecewa tidak dapat kuasai business bawa pekerja. Kebanyakkan mereka ada sindiket underworld di belakang.

Kumpulan haram ini mahu kuasai business human trafficking yang berjumlah RM2 billion. Mereka cuba halang sebarang usaha untuk baiki efficiency process. Sindiket ini melibatkan orang dalam di Immigresen. 


Eloklah sistem Myeg yang proseskan. Yang lain hanya dengki dan bukan boleh buat kerja pun.

1 comment:

 1. 3D Jobs categories is not Malaysian lifestyle anymore...
  Government and private sector should introduce more high tech level jobs to meets the demand of the markets since Malaysian's education nowadays average people have a diploma in their hand and it is a waste to not use their skills and knowledge...

  It is a waste of time and skills to not use it....

  Just how many people that got their diploma and degree works in a wrong field of job. Do the research already...

  Education Ministry needs to restructure their policies in full fill the current job demand and future job demand and not force ALL the people get their education for the sake of education...

  sigh....

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.