Saturday, 27 February 2016

Broker tanah kumpul harta RM3.87 bil, Orang ke 22 terkaya
Broker tanah boleh kumpul harta RM2.87 billion?

Kalau ini WSJ atau mana2 akhbar Murdoch, tak boleh percaya. Malaysian Business sudah tutup. Tiadalah Kadir Jasin mengulas.

Dalam top 10 pun ada broker tanah. Pasti orang protun tak ngaku ....

6 comments:

 1. Korang kena tipu.
  Ni taktik diorang buat seolah kena fitnah dan timbulkan tanggapan takde yang salah dengan kerajaan Penang Dinasty Lim jual tanah buat kayakan diorang.
  Yang palsu: nama Lim Guan Eng dalam senarai terkaya Malaysia Forbes. Ni cek kat website Forbes sekejap je, tu pun korang tak buat.
  Yang betul: Kerajaan Penang jual tanah bagai nak rak dan kamcing dengan pemaju hartanah, bila benda ni digabung dengan penipuan atas nak buat orang pikir ni pun maklumat palsu dan fitnah jugak.

  Kalau Lim Kit Siang sendiri masukkan dalam blog dia memang benda ni psi ops diorang, macam mana korang senang betul kena pusing ni.
  Dulu kes anak Lim pun macam ni jugak, korang blogger dan cybertrooper kena suap gambar palsu terus sebar lepas tu anak beranak Lim berlagak macam tak buat salah apa.

  ReplyDelete
 2. abang.. jangan la kelentong tak bertempat. Nampak sangat no. 22 tu dah tampered..

  pi bukak website malaysia's richest.. takde pun nama lim guan eng

  ReplyDelete
 3. http://www.forbes.com/profile/lim-wee-chai/

  ReplyDelete
 4. Maaf ada kemungkinan itu photoshopped, kalau dilihat perkataan "land brokerage" itu align ke kanan dari yg lain2 dalam column tersebut

  ReplyDelete
 5. alahaii...kuatnye edit dan fitnah. no 22 dalam senarai forbes adalah lim wee chai (rubber glove). kaki fitnah kau ni.

  ReplyDelete
 6. Terima kasih beri sedia betulkan. Namun tidak salah untuk kata Guan Eng kaya hasil.broker tanah.

  DAP adalah Developer Association Party. Bukan lagi parti berteraskan sosial demokrat.

  Harap yang betulkan bukan berniat pertahankan DAP. Gampang lah kamu ....

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.