Monday, 11 January 2016

Snapshot 2016 bermula


Snapshot 2016 mula ke udara hari ini.

Buat sementara, laman lama theunspinners.blogspot.com akan berperanan sebagai penghala trafik kepada blog baru ini. Ia juga bakal ditukar menjadi pengumpul pautan-pautan kepada blog-blog, laman-laman berita dan lain-lain peranan yang sedang difikirkan.

Snapshot 2016 berhasrat untuk menyiarkan intipati sesuatu isu, memberi komen segera pada berita-berita terkini, dan sesekali menjadi newsbreaker kepada perkembangan baru yang berimpak. Sekali lagi, ditekankan bahawa Snapshot mengutamakan isu yang signifikan dan berimpak.

Bahasa penghantar yang diguna adalah bahasa Melayu dan bahasa Inggeris. Selain teks, gambar, audio dan video turut diguna sebagai medium. 

Pihak kami memohon para pembaca sokongan yang sama pernah diberikan kepada The Unspinners. Turut juga, kami mohon pautan dari rakan-rakan blogger. Terima kasih.

Snip, snap and shoot! Petik dan siar!

6 comments:

 1. Tak sepatutnya Unspinners delete posting archive nya

  Unspinners sepatutnya biarkan ia kekal untuk rujukan akan datang

  ReplyDelete
 2. Anon 14:32 - Sebagai empunya blog tersebut kini, kami tidak mahu ambil tanggungjawab akan kandungan-kandungan di masa lepas.

  Namun begitu, jika anda amat memerlukan maklumat yang tidak boleh diperolehi di laman-laman lain, kami besarkan hati untuk menolong. Hanya tinggalkan komen dalam blog ini dan email anda untuk kami hantar salinan tulisan lepas yang ingin diperolehi.

  Terima kasih.

  ReplyDelete
 3. Tahniah Unspinners aka Snapshot2016... Semoga bertambah maju dan berjaya.

  ReplyDelete
 4. Unspinners sudah tidak beroperasi. Hanya guna blog tersebut buat sementara. Terima kasih ziarah, mohon sokongan.

  ReplyDelete
 5. Tun Mahathir adalah ahli politik bersifat korosif (Corrosive).Tiada mana-mana tempat yang tidak terkena kesan korosif yang merosakkan lagi bahaya.UMNO terkena kesannya dan bahaya kesannya juga akan terkena Pakatan Harapan dan sesiapa yang di hinggapi olehnya.Beliau bersifat merosak dan memusnah.Walaupun sepatutnya beliau bersara seperti kelazimannya tetapi perwatakan dan sifat semulajadi korosif tidak luput dan sentiasa aktif korosif.Maka untuk mengekang sifat semulajadi yang reaktif serta bahaya kepada politik Malaysia,pengneutralan adalah jawapannya.Ruang-ruang siber dan lapangan jurnalisma awam hendaklah menidakkan kehadiran virtual beliau dengan membeku apa jua bentuk berita secara langsung dan tidak langsung.Juga,apa-apa kaitan berita pautan juga termasuk di dalam pelan deaktifan.Kesan pengneutralan adalah jalan selamat untuk memberi kesan efektif secara total.Tun telah menghitamkan legasi beliau dengan sifat-sifat korosif beliau.

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.