Monday, 25 January 2016

Balas dendam dengan fitnah makan Wagyu pula


Mungkin sebab RPK buat pendedahan yang tiada kasihan terhadap Mukhriz di SINI, SINI dan SINI, maka akhirmya Rosmah difitnah makan daging steak wagyu berharga RM19,000.

Sedih sekali Mukhriz diserang hingga hal urusan perniagaan dan keluarga pun diheret sekali. Yang rugi hanyalah UMNO.

Begitu juga jika Rosmah difitnah begitu rupa. Yang rugi tetap UMNO.


Seorang sahabat yang mengenali pengusaha restoren daging wagyu itu berkata dia telah menafikan. Hairan pemfitnah sanggup memfitnah sampai ke tahap reka resit yang fake, foto yang fake dan apa lagi.

Betul-betul menyerupai zaman Muawiyah yang difitnah hingga sampai cucu Rasulullah pun sanggup dipancung. Ramai melihat sudah sampai zaman fitan di mana fitnah lebih bermaharajalela menghampiri akhir zaman sebelum kiamat.

Kalau nak kata bill makan boleh sampai demikian, ada hartawan Hong Kong sanggup tempat jet peribadi untuk terbang ke Sarawak makan ikan Empurau. Shamsul Iskandar PKR pun makan ikan tersebut pada kempen pilihanraya lepas hingga habis ribuan ringgit.

Apa isu untuk keluarga Najib makan makanan mewah. Keluarga dia berharta dan kedua-dua belah keluarga adalah bangsawan. Atok sebelah Johor bawa gelaran Orang Kaya. Yang kita harus risau jika cucu orang biasa boleh tiba-tiba.

Menurut rakan, pemilik restoren memberitahu Wagyu yang dihidang adalah wagyu dari Australua. Bukanlah yang original macam king of Wagyu, Matsusaka. Itu hanya boleh diperolehi di Jepun dan susah sekali diperolehi luar dari Jepun.

Berikut video mengenai Wagyu:


Bolehkah daging Wagyu jepun diperolehi?

Pemilik restoren sedang usaha untuk bawa wagyu dari  Kagushima. Dia merancang untuk usahakan daging halal dari lembu Jepun dam lembu muda Wagyu dibawa dalam 3 bulan dari Australia untuk bela dan belai dengan makanan halal dan bukan wine dan beer di Jepun.

Bukan Wagyu yang original pun.

3 comments:

  1. Tak lama lagi keluar pula resit beli seluar dalam dan baju dalam Rosmah...SEMUA supaya Melayu Nampak buruk, supaya Melayu bertambah benci Melayu. Faham-fahamlah orang Melayu, kalau bangsa sendiri bukan main lagi tak ada belas kasihan.

    ReplyDelete
  2. Nama aje Melayu Islam tapi tiada segan silu dan rasa bersalah menabur fitnah. Kalau tak rasa malu dengan manusia, malulah dengan Tuhan yang sentiasa melihat dan mengetahui.

    ReplyDelete
  3. Keluarga tokong yg kaya raya cuma senyum dgn gelagat org2 melayu....

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.