Monday, 21 March 2016

Mengenakan Rosmah tak jadikan karya "no talent" Zarul menarik

Laporan Malaysiakini hanya menceritakan mengenai kegagalan Pengarah Muda anak arkitek yang semasa hidup hingga ke hari tua tidak henti-henti peguamya keluar masuk mahkmah syariah untuk ngaku salah dan bayar fine.


Zarul yang ibunya Mat Salleh tidak pernah berjaya sebagai pengarah filem pun. Filem terakhir yang dilahirkan pun sudah 26 tahun dahulu. Teringat dia datang kerumah blogger ini untuk menceritakan konsep-konsep disebalik filem yang sebenarnya tidak langsung dapat diterjemah di layang lara.

Untuk melariskan filem terbarunya, maka dia cuba bawa sesuatu kontroversi tetapi hanya berhadapan masaaalah penapisan.

Dulu masa bapanya hidup, bolehlah dia berlagak. Maklumlah arkitek yang banyak meraih untung dari projek-projek mercutanda zaman Mahathir hingga dapat jadi ahli Lembaga Pengarah Maybank.


Kini dia konon mahu lepaskan geram buat karikutur, tapi dia buat karikutur Mahathir bertanduk imej setan.Entah apa pula mesej yang cuba disampaikan dengan menggambar Najib sedang "memandu" kapalterbang yang diberi nama Bajet 2016? Tiada erti dan mesej langsung ...

Sudah-sudahlah Zarul, you just have no talent. SO do not think a controversy will get you anywhere since you have not gotten any way for the past 26 years.

Baca juga:

http://theflyingkick.blogspot.my/2016/03/publisiti-murahan-produser-filem-yang.html 
http://bidaman.blogspot.my/2016/03/karikatur-mahathir-bertanduk-dikecam.html
http://khairulryezal.blogspot.my/2016/03/zarul-al-bakry-cuba-untuk-popular.html 
http://gerakan-anti-pkr-new.blogspot.my/2016/03/kalau-filem-tak-lakunak-buat-apa-macam.html

1 comment:

  1. gambar tu Zahim, bukan Zarul kot?

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.