Monday, 11 April 2016

Alasan 28: Guan Eng ada orang dalam di SPRM Penang [up-date]

UP-DATE 4.20 PM:

Pihak SPRM telah nafikan pegawai yang ditangkap itu ada kaitan dengan kes rumah Lim Guan Eng dan projek Taman Manggis.

m.bernama.com/index.php?lang=my&sid=newsdetail&news_id=1233982

Anak haram ini rupanya ugut blackmail polis. Sialan ...


Itu yang Guan Eng pernah kata. Memang laporan SPRM terhadap rumah Guan Eng telah lama dibuat. Tapi belum apa sejak dari 2010. Dalam hal fail untuk kes Taman Manggis baru dibuka.

Padanlah seorang aktivis UMNO disaman dan perlu mohon maaf.

Kini terbukti khabar angin yang mengatakan ada pegawai dalaman SPRM Pulau Pinang yang jadi dalang DAP. Laporan blog terbaru laporkan pegawai tersebut sudah kena tangkap.


Cubaan Hapus bukti fail Lim Guan Eng, Pegawai SPRM berasal dari Pulau Pinang ditangkap dengan wang RM50 ribu di Putrajaya!

http://www.masterdedah.com/2016/04/cubaan-hapus-bukti-fail-lim-guan-eng.html
Orangnya berikut:


Jika ini hasil usaha SPRM, syabas di atas keprihatinan ini. Kes dah sama macam kisah di Kelantan di mana SPRM Kelantan tolong cover untuk menantu Nik Aziz, Ariffahmi.

Dengar siasatan akan tutup akhir bulan ini.

Harap ada dakwaan kerana dulu katanya minggu depan nak dakwa Dato Suhaimi Ibrahim. Yang cakap Dato Mustafar Ali ... Melayu ini tidak lupa kenyataannya.

Petikan dari Jelapang http://kedahku.blogspot.my/2014/02/gani-patail-tiada-campurtangan-politik.html
berikut"

Kenyataan yang dikeluarkan beliau pada 27 Januari dulu berbunyi:

"Dua orang termasuk seorang bekas setiausaha politik bergelar ‘Datuk’ ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini berhubung penyelewengan dana lebih RM1.1 juta melibatkan tiga yayasan. Seorang lagi yang ditahan itu merupakan pengarah yayasan yang diketuai bekas setiausaha politik terbabit.
Kedua-dua individu yang berusia pertengahan 30-an dan awal 50-an itu akan DIDAKWA di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur ESOK.”
http://www.astroawani.com/news/show/sprm-tahan-bekas-setiausaha-politik-pengarah-yayasan-29015

3 comments:

 1. kasi duduk atas blok ais .. maksima 7 minit sudah boleh tahu siapa bagi 50k tu ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. duduk kasi atas ais tu tinggal spender je... paling lama pun 10 minit je dia boleh tahan. Malam jangan kasi tidur.. buat 3 hari 3 malam berturut-turut, minta ampun punye...

   Delete
 2. Awas pada semua peminat blog politik sekrlian politikputramerdeka.blogspot.com adalah tentera upahan Red Bean Army keldai upahan DAPigs rasis LGE .... bloger cari makan dng menjaja fitnah.

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.