Friday, 27 May 2016

Zahid ada kata pilih calun yang pengundi suka


Kenyataan Zahid Hamidi simpulkan intipati cara untuk menang pilihanraya. Untuk capai ini maka banyak yang perlu dilakukan:


Jangan ada sabotaj.


Bila orang tertentu ada pilihan hati, tak dipilih tanding dia sabotaj. Khabarnya ini mungkin berlaku jika orang tertentu tidak diberi tanding dan orang tertentu tanding. Jangan sibuk sangat hal pembangkang. Bina kekuatan sendiri. Selesaikan masaalah sebelum pilihanraya. Jangan ada janji terabai. 


Faktor calun penting. Harap ada 7 nama bermakna adapilihan-pilihan untuk situasi tertentu. Jangan letak 7 tapi 6 lembab dan not winnable berlaka.

Letak pilihan mesti berdasarkan mahu menang. Jangan ada ego untuk kata kita saja tahu keadaan tempatan.


Eloklah sudah faham... Jangan in denial pada permintaan akar umbi kerana jika kehendak mereka dinafikan, mereka mungkin ta bising tapi tak kasi undi. Ada had untuk sejauh mana anda boleh set sesuatu.


Nak perpaduan mesti ikhlas. Kadang-kadang orang tuntut ikhlas dari orang ramai untuk perguna. Guna sokongan ramai untuk minta duit dalam dua tiga juta dan tambahan 30 ribu.

Lagi sekali, jika faham akar umbi dan mahu sokongan perpaduan, piliah calun yang orang mahu dan bukan yang anda mahu saja.


Ini mustahak sebab pengundi orang muda majoriti. Jika boleh, letak orang muda supaya boleh latih generasi masa depan. Orang muda ada tenaga untuk lakukan kerja YB di kawasan luar bandar.

Orang tua dah old school dalam pemikiran dan cara kerja. Jika dia up to date tak mengapa.
Ikut nasihat-nasihat ini dan tiada sabotaj, tiada guna peluang PRK untuk buat duit, serius mahu menang dan guna otak dalam tindak tanduk... Insya Allah menang kita. 

No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.