Sunday, 29 May 2016

PH tidak bermesyuarat, Macam mana PKR nak tanding?


Nampak macam PH ada mesyuarat pada Jumaat lepas.

Menurut MiM SINI, itu tipu. PH tiada mesyuarat:

Mesyuarat Majlis Presiden PH ditangguhkan sekali lagi disebabkan ramai kepimpinan parti komponen yang tidak hadir pada mesyuarat yang sepatutnya diadakan hari ini.
"Menteri Besar (Azmin) tak ada, Setiausaha Agung (Rafizi) tak ada sebab di mahkamah, dan Ketua Menteri (Lim) pun ta ada. 
"Kita dapati ramai pimpinan utama yang penting tak ada," katanya pada sidang media di lobi Parlimen.
Wan Azizah berkata demikian apabila disoal tentang penangguhan mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan yang tertangguh buat kali ketiga.

Tetapi portal pro-pembangkang SorosKini MalaysiaKini melaporkan:
Walaupun mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan pada mulanya dibatalkan, namun ia diadakan tanpa kehadiran Timbalan Presiden PKR Datuk Seri Azmin Ali serta Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng. 
Mesyuarat yang diadakan di pejabat ketua pembangkang di tingkat 14, Menara Parlimen itu diadakan kira-kira jam 1.25 petang. Mesyuarat itu diakhiri kira-kira jam 2 petang. 
Ia dihadiri oleh pemimpin Pakatan Harapan antaranya Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, Timbalan Presiden Parti Amanah Negara (AMANAH) Salahuddn Ayub, Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli, Setiausaha Majlis Presiden Pakatan Harapan Datuk Saifuddin Abdullah. Bagi DAP pula ia diwakili oleh antaranya Setiausaha Organisasi DAP Anthony Loke.
Hairan kerana namanya ialah 'Mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan' tetapi hanya Wan Azizah seorang sahaja berjawatan Presiden pada mesyuarat tingkat 14 itu. Dan mesyuarat tertinggi Pakatan Pembangkang itu hanya selama 35 minit sahaja!

Laporan SorosKini MalaysiaKini ini sudah pasti akan menjadi bahan jenaka rakyat.

Baca sepenuh yang ada Rafizi cakap dengan botol. Isnin nak buat laporan SPRM kan? Certitanya Azmin dah stand down di Sg Besar http://theflyingkick.blogspot.my/2016/05/azmin-ali-merajuk-di-sungai-besar-habis.html


RPK pun sudah dedahkan perancangan untuk bunuh Azmin di SINI. 


Dr Rani susah berdepan dengan Waibi berBUDI. Pelam harummanis luar hijau tapi dalam oren. Jika Azmin tak tandingkan PKR, bocor rahsia isi pelam Dr Rani dan tiga yang bincang dengan PKR.

No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.