Thursday, 5 May 2016

#PRNSarawak: Mana wang derma DAP dari Sarawak dan untuk Impian Sarawak?Pelbagai usaha dilakukan oleh DAP untuk mengumpul dana bagi membiayai pilihanraya Sarawak dan Impian Sarawak. Nampaknya jumlah sebenar tidak diketahui, bagaimana wang itu dibelanja dan siapa tukang belanjanya.

Kini  terdedah bahawa pelbagai wang yang dikumpul di Sarawak tidak kembali ke Sarawak. Wang untuk bantu mendiang Wong Ho Leng telah disalurkan ke tempat lain hingga balunya terpaksa telan maruah dan terima bbantuan dari Datok Patinggi Tan Sri Adenan Satem.

Untuk mengalih kemarahan ahlli dan awam mereka dilalaikan oleh projek Impian Sarawak tetapi dana ini pun tiba-tiba bertukar menjadi Impian Kelantan, Sabah dll. Derma dikumpul dari Sarawak telah dialih ke tempat lain. Projek Impian Sarawak yang diumum ada 60 tapi yang kelihatan dibelanjakan dana hanya 16 saja.

Berjuta-juta hilang tanpa diketahui di mana wang itu. Baca seenuh di 
http://www.sarawaktoday.com/2016/05/kemana-wang-kutipan-derma-dap-didedahkan.html

1 comment:

  1. Klu km Penang mampu tipu rakyat dia dan ahli dapigs dlm CEC....tak heran langsung dgn sikap tidak bertanggungjwb mrk dgn kebajikan ahli.
    Selagi ko bukan waris dan kroni rapat kpd tokong....ko cuma pencacai jer dlm parti!!!!

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.