Saturday, 23 April 2016

Johor jangan tidak belajar dari apa yang DAP lakukan


Bangsa Johor Harus Jadikan Iktibar Kegagalan Pentadbiran DAP Di Pulau Pinang

Oleh: Raisha Ukasyah

KUALA LUMPUR, 3 April – Bukan satu rahsia lagi, DAP mengidamkan mahu berkuasa di Johor selepas Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14 nanti, namun rakyat Johor perlu bersatu dan terus menolak kepimpinan DAP dalam merealisasikan impian mereka.

unnamed-1Ahli Parlimen Sekijang, Annuar Abd Manap mengajak rakyat Johor untuk menjadikan Pulau Pinang sebagai contoh terbaik sebelum mereka berfikir untuk memilih DAP pada PRU akan datang.

“Kita sudah lihat bagaimana Dap memerintah Pulau Pinang dan ternyata mereka tidak mampu menandingi kepimpinan Barisan Nasional (BN). Maka pada PRU nanti, kita perlu terus memberikan mandat kepada BN sebagai peneraju di negeri Johor ini.

“Jangan hanya kerana sedikit masalah yang melanda BN kita mahu menukar kerajaan… Kita juga jangan sesekali terpengaruh dengan fitnah pembangkang yang hanya mahu menangguk di air keruh untuk mengelirukan rakyat,” ujarnya yang juga Naib Ketua UMNO Bahagian Sekijang.

Baca sepenuh di blog UMNO Johor  SINI

Belajarlah dari apa yang telah mereka lakukan:

Tahukah anda bahawa mereka mengarahkan borang permohonan tanah dicetak dalam bahasa Cina dan Tamil bagi memudahkan mereka yang tidak tahu berbahasa melayu untuk memohon. Jikalau sudah berpuluh tahun tinggal di Malaysia tapi masih tidak tahu bahasa Melayu adakah mereka ini (penyokong pro DAP kafir harbi) boleh dianggap rakyat Malaysia dan layak memohon tanah?, strategi bagi tanah dimiliki lebih banyak kepada bukan bumi : di Perak- dalang DAP

24 Perkara Yang DiPertikaikan Oleh DAP Chauvanis Termasuk Penghinaan Terhadap Agama Islam dan Melayu4 comments:

 1. Selagi Ah Jib Gor jadi PM... tak payah mimpi utk aku undi BN.

  Enough kerosakkan atas bumi Malaysia tercinta. Penat lelah pemimpin dahulu membina tamadun Malaysia, hancur di tangan Ah Jib

  ReplyDelete
 2. Umno patut lebih maklum tentang hasrat DAP untuk menawan Johor. Dengan Najib masih ditampuk kuasa nampaknya cita2 Dap itu akan lebih mudah untuk dicapai. Melayu Johor masih sayangkan Umno...yg menjadi masaalahnya mereka hilang kepercayaan terhadap Najib Dan kuncu2nya. Sebagai jalan penyelesaiannya adalah lebih baik dikorbankan Najib berbanding Umno. Punca segala masaalah Umno Semarang ada lah Najib!

  ReplyDelete
 3. Jika President UMNO seorang yang berintegrity dan tidak banyak scandal, sudah tentu Rakyat Johor ataupun seluruh Malaysia tidak ada masaalah untuk diberi sokongan dan taat-setia.

  Senang la sikit, orang seperti saya yang tak makan-dedak sesiapa, membantu mempertahankan maruah UMNO atau Bangsa, Agama & Negara.

  Apabila Najib guna Razak Baginda, saya masih sokong, tetapi selepas Deepak Carpet, saya surrender. Langsung saya tak nampak manafaat kepada UMNO dan Negara. 'Legasi' Najib-Razak Baginda, setelah lebih 10 tahun masih tiada noktah. Ditambah dengan 1MDB-Jho Low, saya rasa Najib akan bawa UMNO masuk longkang air-limpah.

  Mengunakan 'Agama' untuk 'membersihkan' diri, ia hanya akan memburukan lagi Agama kita dimata mereka dunia.

  ReplyDelete
 4. Korang tak boleh nak berak pun salahkan najib, apa punya bodoh !!

  cer buka mata skit baca kat bawah ni....
  So it may be true that Mahathir never transferred Umno’s money into his own or trustee bank account. But he certainly did use proxies. So what Mahathir said is not true. The only thing is Najib honestly put the money into his bank account so that the so-called trustees would not swindle Umno while Mahathir swindled Umno by hiding everything in other peoples’ names.

  http://www.malaysia-today.net/mukhriz-mahathir-snookered-by-tengku-sariffuddin/

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.