Sunday, 24 April 2016

DAP udah tamak kuasa untuk kumpul harta di Sarawak


DAP dengan niat jahat mereka  sentiasa merujuk Artikel 153 Perlembagaan mengenai kedudukan orang Melayu dan Bumiputera yang lain sebagai justifikasi pendekatan rasis mereka. Secara tidak langsung, DAP telah memperlekehkan kaum bumiputera yang lain seperti Iban, Bidayuh, Melanau  dan lain-lain.

DAP Cabar Perlembagaan Negara Dengan Penghinaan Kepada Bumiputera
http://www.pru14.tv/2016/04/16/dap-cabar-perlembagaan-negara-dengan-penghinaan-kepada-bumiputera/

Dalam sepakatan mereka dengan PKR nampaknya mereka mula tamak:


PKR menuntut untuk bertanding di 40 kawasan manakala DAP mahukan 29 kawasan pada pilihan raya kali ini, dan daripada jumlah itu, terdapat tuntutan bertindih bagi sekurang-kurangnya lima kerusi.

DAP tetap berdegil malah tetap mahukan kerusi2 tersebut.

Sarawakiana #PRN SARAWAK : DAP Sah Bertanding Di 30 Kawasan
Sarawakiana #PRNSARAWAK11 : PKR Namakan Calon Untuk 35 Kerusi, Bincang Lima Lagi Dengan DAP

Akibatnya
#PRNSARAWAK Kelemahan Pembangkang Bermula, Naib Pengerusi PKR Negeri Keluar Parti - See more at: http://www.pru14.tv/2016/04/22/prnsarawak-kelemahan-pembangkang-bermula-naib-pengerusi-pkr-negeri-keluar-parti/#sthash.1vly65B0.dpuf
Kalau dilihat dari senario sekarang, PKR dilihat nampaknya memberikan sedikit cabaran dan gangguan kepada perjalanan politik DAP kerana parti itu masih mempunyai pengaruh Melayu dan juga pengaruh bekas Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim yang bermimpi untuk menjadi Perdana Menteri.

Selepas PAS, Adakah PKR Akan Jadi Mangsa DAP Untuk Dipecahbelahkan?
Sarawakiana #PRNSARAWAK :Pakatan Harapan Hanya Membawa Kepada Perpecahan

Akhirnya aniaya anak negeri

No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.