Friday, 5 February 2016

Rafizi terima RM37,150 dividen dan bonus dari Tabung HajiRafizi menggalakkan orang ramai keluar dari Tabung Haji tetapi dia sendiri tidak keluarkan simpanannya yang ketika dia membuat statutory declaration pada mac 15hb tahun 2015 ada simpanan berjumlah RM464,372 dalam Tabung Haji.

Semalam Tabung Haji telah umumkan dividen dan bonus:


Bonus dan dividen yang Rafizi terima adalah dianggarkan RM37,150. Mengikut sejarah dividen dan bonus Tabung Haji, ianya sedemikian:


Tambah lagi, Tabung Haji memberi subsidi kepada jemaah haji ketika pertama kali naik haji:

Jika ada mana-mana negara atau tabung seperti Tabung Milo atau Tabung Kohilang yang boleh sediakan manaafat perjalanan semurah ini, sila kemukakan!!!!

PAS telah diberi taklimat dan mereka faham. 


Amanah saja yang kurang cerdik. Lepas terangkan dan beri jawapan, mereka masih ulang soalan dan isu yang sama.

Baiklah Rafizi, PKR dan PAS, jika masih lagi persoalkan pasal rizab negatif, demi rakyat, pulangkan balik dividen dan bonus yang diterima. 


6 comments:

 1. Rafizi kata, "saya hanya bergurau jer..."

  ReplyDelete
 2. Raspussy dah pernah pergi tunaikan haji, jadi dia hanya layak terima bonus 5% je...

  Tapi kalau rasa tabung haji tu nak bangkrap, cepat-cepat keluarkan deposit dalam tabung haji tu. Tengok bilangan pendeposit makin bertambah dari bilangan tahun lepas...

  Patut raspussy buat kempen semua rakyat berfahaman parti politik seperti pkr, pas dan amanah keluar je dari tabung haji kemidian letak duit kamu tu bawah tilam atau labur dalam tabung KOHILAL.

  Kurang sikit tempoh menunggu nak ke mekah orang yang betul-betul ikhlas mengerjakan haji tu....

  ReplyDelete
 3. kesian orang2 kampung dan pendalaman yang tidak akan mampu mengerjakan ibadah haji jika tidak melalui TH..bagi si bangsat2 yang cuba mensabotaj TH semoga kau mendapat balasan setimpal dengan kerja2 jahat dan jijik kau..

  ReplyDelete
 4. Dia suruh orang lain bawa keluar duit dari TH tapi duit dia masih tunggu dividen TH. Bijak...bijak...

  ReplyDelete
  Replies
  1. budak bekas kena jubur ngan anuar ni memang cucu belaan dajal...fitnah umpama zikir harian bagi nya..

   Delete
 5. Mari kita sama-sama berdoa semoga tabung haji terus maju dan terus memberi perkhidmatan cemerlang kepada pendeposit kita juga berdoa semoga Allah musnah musuh Tabung haji

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.