Wednesday, 17 February 2016

Apa yang TSMY tidak khabar berlaku di Seoul bersama pembangkang?

Gambar dari Malaysia Today
Walaupun Lim Kit Siang dilaporkan berkata Tan Sri Muhyiddin sebagai rekrut DAP terbaru, kini Kit Siang menafikan setelah Muhyiddin sendiri nafikan dia telah di rekrut DAP.

Kini PRU14 persoalkan penafian:

Pada 13 Feb, Muhyiddin telah memuatkan satu gambar kumpulan yang melihat beliau bersama dengan beberapa orang Pakatan di Seoul, Korea, ketika menghadiri satu persidangan.


Pada keesokan harinya, 14 Feb, pemimpin DAP, Lim Kit Siang mengatakan bahawa beliau telah merekrut Muhyiddin dan mengatakan bahawa Pakatan akan bekerjasama dengan Muhyiddin dan pemimpin-pemimpin UMNO yang lain.
“Lim menggambarkan Muhyiddin sebagai ‘rekrut terbaru’ untuk kempen ‘Selamatkan Malaysia’ yang telah dikendalikannya sejak berbulan-bulan yang lalu, dan didakwa penting untuk menghalang negara daripada menjadi sebuah negara yang gagal (‘failed state’).
Beliau telah memuji Muhyiddin pada satu ucapan rumah terbuka Tahun Baru Cina di Pagoh, yang diadakan oleh MCA, di mana bekas Timbalan Perdana Menteri itu dipanggil kerana mementingkan kebenaran dan menyokong apa yang dikatakan benar.”

Tiga hari selepas itu, pada 17 Feb, Muhyiddin telah menafikan bahawa beliau menjadi ‘rekrut’ terbaru Lim Kit Siang.
“Merujuk kepada kenyataan Lim, saya adalah rekrut terbaru dalam perjuangan untuk menyelamatkan Malaysia, dan saya mahu menjelaskan bahawa itu adalah pandangan peribadi beliau sendiri.
“Saya tidak pernah direkrut oleh sesiapa untuk menyuarakan kebenaran. Apa sahaja yang telah saya suarakan selama ini datang daripada kesedaran saya sendiri tentang nasib negara dan rakyat.”
Jadi, apa yang berlaku di sini? Beliau adalah MACAI DAP atau bukan MACAI?

Saya tidak rasa ia sesuatu yang memalukan untuk mengaku bahawa anda semua bekerjasama, jadi mengaku sajalah. Tidak perlu untuk menyembunyikannya atau menafikannya.

FMT
FMT

8 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 3. Muhyiddin ni dah jadi tali barut parti komunis....Dap hebat Muhyiddin ni demi kuasa dan harta sanggup dia jadi macam rashid maidin.,shamsiah fakeh Melayu komunis. nauzubillah....Alhamdulillah Allah dah tunjukkan topeng sebenar si Muhyiddin ini...

  ReplyDelete
 4. TSMY in a free fall from grace. Tan Sri please use your parachute before you hit the ground at point of no return. Learn from Zahid Hamidi free fall during Mahathir sacking Anwar!!! Where is he now??? Yau may emulate the brilliant move!!!

  ReplyDelete
 5. Jika benar, TSMY mungkin tersilap percaturan, PRU14 nanti golongan atas pagar (Melayu) & ahli Umno yang x berpuas hati terhadap Najib, hanya akan memilih Pas yang ketuanya Haji Hadi sahaja itulah acap kali sembang2 yang kedengaran dikedai2 kopi & warung2 dlm malaysia ketika ini.

  ReplyDelete
 6. serang jangan tak serang, janji puas hati bos, bab PRU ke-14 letak tepi, buat pemutihan dalam UMNO....singkir mereka yang tak sehaluan dengan DSN........

  ReplyDelete
 7. TSMY...kami akan pilih PAS atau BN saja. Kami tak percaya kat PKR, DAPpigs dan parti2 yg berkhalwat dgn depa tu. PRU 14 ni kalau NAgib Razak masih lagi PeeeMmm, undi kami yg selama ni ke UMNO/BN akan bertukaq ke PAS.....

  ReplyDelete
 8. apa yg bagus Muhyideen ni, tanya cikgu sekolah udahlah projek tu krabatnya sapa sudah terbantut dgn jutaan iggt masuk longkang..dah tu wappe nak ngadu dulu bukan main komen pembangkang haprak tu. Jadi lah mcm pak lah bersara dari jadi pengkhianat bangsa.

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.