Saturday, 31 December 2016

Ezam curi duit minyak MOF?


Ezam dikatakan tidak memulangkan kad minyak yang diberi kepada pegawai tertentu MOF. Kad tersebut sepatutnya dipulangkan sebaik dia letak jawatan, tetapi dia tidak pulagkan. 


Khabarnya dia masih gunakan kad minyak itu ketika telah letak jawatan. Sebaik sahaja staf MOF talipon untuk meminta dia pulangkan balik kad tersebut dan bayar jumllah yang digunakan sebanyak RM2-3 ribu, dia enggan.

Helahnya adalah dia tidak ada wang untuk bayar sebab dia sudah tidak ada kerja. Konon tulis buku pasal kejujuran tetapi 2-3 ribu pun tak mahu bayar balik!!!!

Padahal dapat gaji puluhan ribu ketika di MOF. 

Staf MOF pun bengong. Sebenarnya tertipu dengan luaran Ezam yang kononnya jujur dan berjuang untuk menentang rasuah. Dia dicabar saman di atas tuduhan membalun kontrak di MOF. Tapi takut nak jawab.

1 comment:

  1. Ini politik cari makan, bukan berprinsip. Perlakuan tidak tahu erti halal dan haram. Adakah orang seperti ini nak dijadikan pemimpin? Makanya selayak menjadi "pencacai murah" puak politik sampah.

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.