Wednesday, 1 February 2017

Blogger cap bunga nama saja wartawan, tapi bodoh dan biadapDalam posting terbarunya, Dato Kadir Jasin sedap mempersendakan cybertrooper pro UMNO yang mana Dato Zahid Hamidi ada membuat sedikit teguran.

Walaupun ada tersentuh hati dan buat pelbagai anggapan, ianya peringatan yang perlu bagi UMNO. Sepatutnya Kadir Jasin usah sibuk hal parti orang tapi jaga hal blogger cap bunga yang kononnya wartawan dan penulis.

Takde class lansung... macam rbA.
Cybertrooper pro UMNO ni satu hal. Mereka bukan penulis profesyenal dan terlatih dalam penulisan tapi belajar menulis dari pengalamana.

Yang jadi persoalan adalah bagaimana blogger-blogger cap bunga yang merupakan wartawan handalan tapi tulis pun tidak betul.

AGak-agak bolehkah jelaskan isu kontrak Opcom pada Mukhriz ... http://theunspinners.blogspot.com/2017/02/akj-outsyed-apanama-dan-zam-perlu.html


Contoh kadir sendiri yang acap kali dalam blog Snapshot 2016 atau Snapshot @ Unspinner ditimbulkan mengenai sering salah maklumat dan analisa yang ketara dan memalukan dalam propaganda ekonominya. 
Kadir adalah bekas GEIC kumpulan NSTP dan ketika dia ia merupakan media utama. DIa juga tuan punya majallah Malaysia Business dan puluhan tahun menyumbang ke akhbar business The Business Times. 


Baru-baru ini, Outsyed The Box pula melakukan posting yang kebudak-budakan dan selalulnya tidak matang.Kata CUCU TOK SELAMPIT, "Spin bodoh parti cap bunga ...."


Padahal dia ni penulis buku, penyumbang kolum ke suratkhabar, bekas pegawai bank dan pernah bekerja bawah Tok Pa. Memalukan ...
Seorang lagi, bekas wartawan Firdaus ABdullah yang mana blognya bernama Apanama.

LSS mengulas postingnya yang konon mahu timbulkan isu mengenai Melaka Gateway:

----------------------------
Dia ni pergi sekolah ke? Serupa tidak membaca.
CUba baca link-link SINI, SINI dan SINI, mana ditulis mengenai tourism???? 

Yang ni jangan cakaplah memalukan negara bila cakap omputih ditemuramah CNN suatu ketika dulu mengenai Bersih. Cap bunga ni nak komen pasal Zahid ... sendiri sama.
Walaupun dia dapat anugerah wartawan dari perkasa tapi Zam pun info dah out. Dia sudah di luar circuit. Kadang-kadang pemberi maklumatnya saja kasi info salah.
Ini masaalah keling putar alam


Itu pasal blogger bekas wartawan cap bunga ini tidak sama efektif dengan cybertrooper yang hanya budak biasa.

Standard cybertrooper cap bunga macam standard main isu begini lah ...


Cap bunga tidak ingat ke Rafizi yang dahulu bising mahu minyak diapong!!!!!

Selain itu, main isu picisan pasal PM guna jet masa cuti ...
Nazri: Opposition must understand PM’s right to use jet
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/01/14/nazri-opposition-must-understand-pms-right-to-use-jet/
Sama low class dan tiada adab macam Tony Pua dan RBA
http://khairulryezal.blogspot.my/2017/01/selepas-video-sembah-ayam-teresa-kok.html

Samalah blogger cap bunga

No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.