Friday, 16 December 2016

AKJ: Pakar ekonomi pass SPM melawak lagi


Pakar ekonomi dan penasihat media Che Det bersuara:


Terkini 18/12 10 AM:


Lalu di sokong membabi buta oleh seorang lagi wartawan yang mungkin pernah memakan budi dengannya.

Kadir kata dia tidak pernah diberi apa-apa oleh Mahathir tapi hanya anwar Ibrahim saja. Dia begitu sokong membabi buta kepada Mahathir. Apa yang dia dapat kita tidak tahu?Terbarai hujah wartawan ditibai pembaca biasa. Dengar blogger jawab AKJ:

1. Tak pernah pun duit Najib tetapi kenapa Mahathir kata Najib kasi dedak?

2. Walaupun tak banyak, zaman Mahathir apda rakyat dapat. Setiap kali barang naik disebabkan toll privatisation highway naik, dia kata itu perlu tetapi tiada usaha imbangkan.

3. Yang dapat GST, tidak perlu bayar cukai pendapatan. Ada ribuan barang tak perlu bayar GST, apa fakta Kadir?

4., 5 & 6. GST bukan dibayar oleh isi rumah saja, tetapi setiap consumption termasuk pembelian oleh syarikat, NGO dll. Betulkah cara buat purata mudah campurkan sekali GST yang tidak dibayar oleh isi rumah?

Pakar ekonomi pass Senior Cambirdge ... SPM zaman sekarang. Ini jadinya!!!! 

Oh ... tidak habis, AKJ tak sedar masaalah pemikiran Senior Cambridge zaman baru habis perang. Lalu kata Melayu bermasaalah.


Ha ha ha ... nampaknya sistem SPM lagi elok dari Senior Cambridge orang putih!!!

Rasanya Dr Mahathir pun layak jadi Pak Lawak http://harapan-esok.blogspot.my/2016/12/jika-harith-iskandar-juara-lawak.html

1 comment:

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.