Wednesday, 2 March 2016

Bila Katak membela Sotong, sah Ibrahim Ali bodoh!


Dato Ibrahim Ali membuat kenyataan sedia pertahan Rafizi jika ianya betul Tabung Haji sudah berikan jaminan untuk Tabung Haji Heavy Engineering Berhad (THHE). Baca http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/perkasa-sedia-sokong-rafizi-kalau-maklumat-betul

Ini kenyataan selamat yang bertujuan untuk bersihkan nama Rafizi dan petanda Perkasa kini mahu ikut Tun M untuk kerjasama dengan PKR.

Dulu marah dengan Rafizi.


Ahli politik banyak kuat munafiknya. Jika Berahim Ali ada otak maka dia pasti tahu bahawa Rafizi hanya menuduh tetapi tidak ada bukti. Tabung Haji sudah menafikan. Baca http://snapshot2016.blogspot.my/2016/02/th-nafi-beri-jaminan-pada-th-heavy.html

Malahan surat syarat MOF yang disiarkan oleh Rafizi yang mana ianya surat rahsia bawah OSA pun bukan satu pengesahan.

Jika Ibrahim Ali ada akal diluar ilmu politik, dia akan sedar kandungan surat MOF juga menunjukkan syarat utk TH beri surat jaminan adalah terlalu ketat!

Rafizi sudah dicabar supaya buktikan dengan menyatakan Bank mana yang beri gurantee tersebut?

Tabung Haji juga turut membuat laporan polis pada hari minggu:

http://www.malaysia-today.net/th-buat-laporan-polis-dan-minta-bukti-pinjaman-bank/

Laporan ini sudah membuat Rafizi meroyan tetapi menurut Raja Petra http://www.malaysia-today.net/muhyiddin-has-to-prove-his-innocence/, jika kamu telah fitnah, terpulang kepada pihak yang difitnah untuk ambil tindakan sivil atau jenayah.

Yang hairannya, Ibrahim Ali tak faham. Begitu juga dia tidak faham isu 1MDB. Main ikut buta apa yang dikatakan Tun Mahathir.

Jika satu apa pun tidak boleh faham dan fikir senditi, elok berhenti dari berseluruh dalam ceramah untuk jadi PM.

No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.