Sunday, 14 May 2017

Muhyiddin tinggalkan PPBM?Ada juga pendapat yang mengatakan Muhyiddin sudah disingkirkan dari kerusi Presiden BERSATU sehinggakan dia tidak lagi bersuara tentang apa sahaja mengenai BERSATU?

Andaian ini mungkin benar kerana Muhyiddin sendiri pernah mempertikaikan, di mana haknya selaku Presiden apabila segala perkara yang diputuskan olehnya, pasti akan di sanggah oleh Mahathir selaku Pengerusi.


Memang agak janggal apabila melihat Pengerusi sesebuah parti jauh lebih berkuasa daripada Presiden itu sendiri. Dalam amalan sesebuah organisasi, Pengerusi hanya bertindak sebagai penasihat kepada Presiden dan bukannya individu yang menentukan dasar sesebuah organisasi. Namun hal ini jelas berlawanan dengan apa yang diamalkan oleh BERSATU sehingga dilihat Muhyiddin hanya sebagai tunggul.

Jadul penjalanan "roadshow" Muhyidin (Bersatu) dengan PAN untuk menjelajah Felda bersama Mazlan Aliman juga tidak terlaksana.

Malah semua gerak kerja yang sepatutnya dilakukan Presiden BERSATU Muhyiddin telah diambil alih oleh Timbalannya Mukhriz Mahathir.

Sepenuhnya di

http://mymassa.blogspot.my/2017/05/tan-sri-muhyiddin-yassin-hilang-bakal.html

No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.