Friday, 5 May 2017

Takyah repot polis dan dakwa, masukkan neraka sajer ...


Other than his incredible 6 court losses in a row record, Rafizi "Saya menghasut rakyat tiap-tiap hari" Ramli makes history again.

I do not believe I have ever heard of a Head Syariah judge ever make a police report accusing someone of criminal defamation against anyone before.---

Ketua Hakim Syarie Mahkamah Syariah Wilayah-Wilayah Persekutuan, Datuk Mahammad Ibrahim hari ini membuat laporan polis berhubung kenyataan yang dikeluarkan oleh Anggota Parlimen Pandan, Rafizi Ramli yang mendakwa keterlibatan hakim syariah dalam gejala rasuah.

Beliau membuat laporan polis itu di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya di sini. Turut membuat laporan yang sama adalah Presiden Persatuan Pegawai Syariah Malaysia, Ibrahim Ideris.

Mahammad, yang ditemui pemberita selepas membuat laporan polis itu, berkata Rafizi pada prgram Parlimen “olok-olok” pada 10 April lepas telah mengeluarkan kenyataan mendakwa rasuah dalam kalangan hakim mahkamah syariah lebih tinggi berbanding mahkamah sivil.

Beliau berkata kenyataan itu berunsur fitnah dan mampu mencemar dan mengikis kepercayaan terhadap institusi kehakiman syariah di negara ini.

http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/fitnah-rasuah-ketua-hakim-syarie-lapor-polis-terhadap-rafizi

LSS.

PM dia fitnah, Hakim dia fitnah, Sultan pun ada sipi-sipi.

Muga jangan ko terlanjur wahai sotong hingga fitnah tuhan

1 comment:

  1. Pondan baruah lgbt laknat baruah kapfirun.

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.