Monday, 23 January 2017

IGP beri amaran jangan ambil tindakan sendiriTan Sri Khalid memberi amaran kepada semua pihak supaya jangan mengambil tindakan sendiri untuk menahan kerta Mercedes yang nombornya telah diviralkan.

Menurut laporan FMT Stop it, just stop it — top cop warns vigilantes, IGP berkata:
“I warn the public against taking matters into their own hands,” Khalid told FMT, adding the police were already taking the necessary action. “ 

Furthermore, the VVIP is not involved so there is no reason for anyone to look out for him or post his vehicle registration number on social media.”
Sebelum ini, Mkini mlaporkan:
Polis hari ini menahan seorang lelaki susulan sebuah video yang memaparkan dirinya memukul seorang pemandu lori yang menjadi tular di media sosial selepas berlakunya satu kemalangan.
Akhbar China Press memetik Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata kedua-dua pihak cuba untuk menyelesaikan pertikaian mereka, tetapi pihak polis tidak membenarkannya kerana kes itu adalah kes jenayah.
Beliau juga menafikan bahawa lelaki itu bergelar "Datuk" seperti yang didakwa dalam video yang telah tersebar luas.
Khalid berkata kedua-dua pemandu Mercedes Benz dan mangsa telah membuat laporan polis mengenai perkara itu.
Ketua Polis Negara bagaimanapun enggan mendedahkan butiran lanjut mengenai suspek.

IGP mungkin khuatiri keselamatan orang ramai dan juga pemandu lori yang sudah mula marah:
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/01/22/200-lorry-drivers-protest-ampang-attack-on-one-of-their-own/
Harap IGP lakukan yang terbaik kerana dipercayai ada kaitan dengan kegiatan jenayah. Orang ramai pula usah politikkan walaupun dipercayai melibatkan ahli politik tertentu:

http://theunspinners.blogspot.com/2017/01/sebab-judi-haram-maka-azmin-zuraidah.html


No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.