Monday, 10 October 2016

Sembah derhaka Mahathir pada Raja-Raja Melayu


Agong sudah jelaskan bahawa Deklarasi Rakyat tidak ikut perlembagaan.Ekoran dari itu, Mahathir, peguamnya Hanif Khaitri dan Aziz Bari bertegas mengatakan Majlis Raja-Raja ada hak untuk pecat PM.

Agong has power to dismiss PM, asserts lawyer

Yang kata tiada hak, bukan calang-calang orang seperti bekas AGO Tan Sri Abu Talib, bekas Menteri Undang-undang Dato Nazri Aziz, peguam pro pembangkang Shahredzan Johan.
Nazri: Agong doesn’t have constitutional power to remove PM
 Malah Dato Huan Cheng Guan turut menempelak Aziz Bari yang buat interpretasi sendiri.Kini Mahathir mahu pula tulis pada setiap Raja-Raja
https://bigdogdotcom.wordpress.com/2016/10/09/hoodwinking-the-rulers-and-rakyat/
Sedarkah dia bahawa dia yang dahulu tarik kuasa raja-raja, kini mengharapkan raja-raja pula.

Nampaknya Mahathir seperti mempersendakan Agong dengan mengarahkan Khairuddin Abu Hassan menulis surat bodoh kepada Majlis Raja-Raja:
http://theunspinners.blogspot.com/2016/10/kenyataan-pemegang-chop-mohor-maha.html
Mahathir sudah berkali-kali tewas dan masih tidak boleh terima hakikat. Lalu dia membuat sandiwara dengan menuulis pada Raja tapi sebenarnya ia sembah derhaka kepada Agong.

Ia juga satuusaha dia untuk mengugut Raja-Raja Melayu dan mungkin hapuskan sistem Raja.

1 comment:

  1. Mahathir ini mungkin seorang Hindu menyamar Muslim . Masa berkuasa dia kacau kuasa Raja2. Bila tak berkuasa dia kacau juga kuasa Raja2. Sebab seorang Muslim yang baik tidak akan mengacau Umarak.

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.