Saturday, 15 October 2016

Penipuan besar Mahathir: Raja boleh pecat PM

Penipuan besar Mahathir dalam menghadapi pilihanraya harusnya usaha beliau yang terus gagal untuk gulingkan Perdana Menteri.

Deklarasi Rakyat beliau hanya penipuan dan jumlah tandatangan 1.3 juta itu satu penipuan terhadap Yang DiPertuan Agong seolah-olah ramai rakyat sokongnya.

Tak sampai pun 300,000. Raja Petra menulis:

http://www.malaysia-today.net/mahathir-versus-the-monarchy-81/ 

Mahathir should have called it a day on 15th September 2016 when the Yang di-Pertuan Agong showed him the door. But then, after failing with the Agong, Mahathir tried his luck again with the Conference of Rulers. And the score is now 8:1 against Mahathir. Tough luck!

Raja melantik tetapi tiada kuasa untuk memecat pilihan rakyat.

Mahathir tahu tapi sengaja mengelirukan rakyat.Rakyat salah faham kuasa Agong, kata pengamal undang-undang

http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2016/10/13/rakyat-salah-faham-kuasa-agong-kata-pengamal-undang-undang/

Persepsi yang Majlis Raja-Raja berkuasa mencampuri segala urusan pentadbiran kerajaan hingga ke tahap memecat atau mendesak peletakan jawatan seorang perdana menteri perlu diperbetulkan, menurut seorang pengamal undang-undang.

Dalam wawancara dengan akhbar Sinar Harian yang disiarkan hari ini, Datuk Salehuddin Saidin berkata tidak ada peruntukan secara khusus yang menyatakan Agong boleh memecat perdana menteri.

1 comment:

  1. Sepanjang ingatan saya, saya tidak pernah melihat atau terjumpa gambar Mahathir mengangkat sembah pada mana2 raja atau sultan. Dia hanya tunduk hormat. Adakah ini bermakna dia "sikit atas" dari lain2 org Melayu di Malaysia ni atau dia nak memberitahu anda yg dia bukan org Melayu

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.