Monday, 26 September 2016

Sekarang Mahathir, Mukhriz cakap, bila berkuasa nanti pasti lupa


Betul kata Dato Hishamuddin, Mukhriz cakap tak serupa bikin. Dia mahu tempoh PM hanya dihad untuk 2 penggal tapi setuju pula bapanya pegang sampai 22 tahun.

Malah khabarnya Mukhriz memang cakap tak serupa bikin. DIa sendiri enggan turun sebagai Pressiden ANSARA selama 22 tahun.

Sedangkan dia juga asalnya mahu ANSARA jadi suatu orgnisasi yang berkerjasama rapat dengan kerajaan untuk kelangsungan agenda Bumiputera bawah MARA. Pemimpin politik sepatutnya tidak terajui jawaan tertnggi dalam Ansara.

Siapa dalam MARA dan kerajaan mahu bersama Ansara?


Semantara tu, Mahathir turut cakap berbelit-beli dan pusing U turn bila kata PM tidak sepatutnya pegang Menteri Kewangan.
Mahathir kini setuju PM tak seharusnya jadi menteri kewangan
http://www.malaysiakini.com/news/356682
Semuanya sebab dia mahu Mukhriz jadi Menteri Kewangan. Khabarnya dia di London bertemu macam-macam orang untuk tawarkan perdamaian dengan syarat Mukhriz jadi menteri Kewangan:
Dr. Mahathir mahu Mukhriz jadi Menteri Kewangan?
http://www.utusan.com.my/berita/politik/dr-mahathir-mahu-mukhriz-jadi-menteri-kewangan-1.387342
Jangan hairan, ini biasalah cara Mahathir Mamak yang Anwar keturunan mamak pun kata tak boleh dipercayai.
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/09/23/anwar-called-mahathir-untrustworthy-mamak-court-told/
Dia berupaya kencingkan pengikut yang ada khususnya Muhyiddin untuk kepentingan diri tapi kata untuk kepentingan negara sebagaimana dia kata di London http://m.malaysiakini.com/columns/356920

Mukhriz mahu pun Mahathir cadangkan satu dua ccadangan untuk reform tapi bila dapat kuasa, mereka tidak akan lakukan. Percayalah .... sebab Deklarasi Rakyat tiada terkandung sebarang agenda reform.

Sebearnya Mahathir menentang reform yang dilakukan Najib tetapi disebut cara lebih psitif sebbagai Transformasi. Dia mahu kuasai seagai Council of elders dan Kit Siang makal bersama dalam Council of elders yang lebih besar.

Ahli Council of elders tiada Melayu dan orang besar Melayu berpangkat Tan Sri mahu pun Tun dengan berlambak Datok yang diingat inner circle hanya "budak suruhan' untuk ikut arahan Mahathir. http://m.malaysiakini.com/columns/356920

2 comments:

 1. patut hisapmudin cakap setuju ke atau "sy akan suggest kat MO1 ke", tp hisapmudin marah pulak yg bg cadangan. utk informasi, mukhriz masuk politik masa kutty dah berenti. hisapmudin masuk politik sejak hussien onn belum jd PM. hmmmm

  ReplyDelete
 2. Itu penipu

  Hishamuddin masuk politik zaman mahathir.

  Dia sendiri ke rumah maknya untuk kata hishamuddin boleh jadi mb johor macam atok dan moyang dia. Mahathir perlukan hishamuddin utk imbangi serangan keluarga hussein onn yg bnyk dlm s56.

  Anon masih budak hingus ketika itu. Abenda ko tahu

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.