Wednesday, 14 September 2016

Bila Muhyiddin pening, anak yang punya hospital tak beri Panadol?


Sejak kenyataan di atas, Tan Sri Muhyiddin agak blur dalam menghujahkan serangan terhadap kerajaan. Adakah dia faham apa yang diluahkan atau dia dah terikut cara propaganda pembangkang yang dia sendiri pernah dedah cara main tabur saja tuduhan?

Nampaknya gitu cara PPBM yang kononnya hebat dan intelek serta banyak penyokong http://theunspinners.blogspot.my/2016/09/taklah-hebat-bekas-geic-nst-taukeh-mb.html


Bila dah kawan PKR dan jadi pencacai DAP, begitulah PPBM ... tengah tunggu jawapan mengenai agenda Bumiputera mereka. harap bukan seperti Mahathir yang guna saham dan jual hak Bumiputera untuk tutup kerugian salahlaku Maminco.

Dalam isu terbaru, TSMY menimbulkan mengenai isu hospital tidak ada panadol. Padan Mahathir terpaksa menyembah Anwar sebab TSMY dah serupa https://www.bnbbc.my/muhyiddin-umpama-itik-tempang-buatkan-tun-m-cari-alternatif/:

Ucapan Muhyiddin boleh didengari di Facebook SINI. Dato Huan menjawab:

Datuk Huan Penang

Isteri saya memang ke klinik Seberang Jaya untuk check up tiap tiap bulan. Macam macam ubat mereka bagi , termasuk darah tinggi ,blood tining dan vitamin2. Itu pun belum kira masuk physio lagi. Biasanya kena tunggu lebih kurang 2 jam di Klinik, tapi kalau ke Hospital Swasta pun kena tunggu juga. Layanan pun cukup baik.

Saya minta Tan Sri Muhyiddin tarik balik sahaja apa yang dia cakap. Tak baik kita fitnah kat Doktor atau Hospital.
Zahid Hamidi ada kata baru-baru ini:


Polisi sudah ditetapkan tapi pihak yang menjalankan atau perlaksana itu pemimpin politik ke? Sebagai bekas pemimpin kerajaan, TSMY patut jawab adakah ianya salah sistem yang mana dia juga sebahagian dari collective responsibility? Atau adakah ia kesilapan tertentu pihak hospital yang mana ia berlaku atau kesemua hospital?

Seorang wakil rakyat DAP cuba menyelamatkan Muhyiddin dan jelas sekali ini adalah kempem politik untuk populariti:
http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/09/13/poor-medical-care-due-to-budget-cuts-say-mps/ 
Ekonomi tengah merudum bongok! Semua negara sedunia terjejas!!!

Potongan bajet tidak sepatutnya menahan perkhidmatan tetapi kurangkan "kemewahan" untuk buat acara-acara, pembaziran penerbangan keluar negara atau berjoli sambil ke seminar dan kursus. Jika sehingga perkhidmatan terjejas, ia menunjukkan pegawai kerajaan lemah dalam merasionalisasikan bajet.

Kemungkinan TSMY hanya temberang dan kurang memahami isu. Hal panadol ini isu remeh:


Sesiapa bleh mampu Panadol. Dalam Hannah Yeoh nak cakap tu, tanya berapa kali dia ke hospotal kerajaan?
 
Harap jangan pula Muhyiddin ada agenda lain. Lim SIan See menulis:

Muhyiddin's son Datuk Fakhri Yassin is the largest shareholder of listed Thriven Global Bhd (formerly known as Mulpha Land Bhd). He is also the director of Singapore-based Health Management International's which owns two Malaysian private hospitals - Mahkota Medical Centre and Regency Specialist Hospital.

It is certainly weird and laughable to see Muhyiddin complaining about not getting panadol in his ceramah to mislead the people since his sons can check him in to his private hospitals.

Plus, most people who went to govt hospitals got their panadols. And there are more than enough stories of FaceBook every year praising the govt hospitals for giving expensive drugs at RM1.

Heck, even Mahathir does not have to pay for his IJN stays - so I am surprised that Muhyiddin did not get his medicine and has to buy his own.

Anyway, Mulpha Land Bhd was the subsidiary of Mulpha Holdings. They developed the largest property project in Johor then when in 1991, they launched the 1,765 acres of prime freehold land project known as Leisure Farm.

Muhyiddin Yassin the son of a well known Ustaz, was the Menteri Besar of Johor  between 12 August 1986 to 13 May 1995.

The reason for Muhyiddin's silly attack on Panadol is due to the revised 2016 budget earlier this year when the Ministry of Health's budget was cut by about 10% or about RM250 million due to the big slump in global oil prices then.

(Muhyiddin can help govt by increasing global oil prices. Please do)

But this cuts were made by increasing efficiency in the health sector at various levels such as cutting Overseas trips for attending conferences, training and meetings as well as by maximizing the use of generic medicine and improving administrative efficiency,

These are done without affecting service levels at the hospitals.

It is strange that many people complain when budget for hospital management and to run the govt increases every year but when the govt tries to reduce the budget by increasing efficiency without sacrificing service levels, people then complain.

---
https://www.malaysiakini.com/news/341419
Ini hospital kerajaan ke Din Panadol?

ELok juga digelar Muhyiddin sebagai Din Panadol sebab isu ini remeh dan menampakkan kekurangan cerdiknya mantan DPM dan ada antara kita.
Walaupun apa yang diucapkan oleh Midin ini 100% dusta, namun masih tetap ada orang percaya. Apa yang hendak dihairankan. Sedangkan Ayah Pin yang mengaku Rasul dan mempunyai Kerajaan Langitpun masih ada pengikut setia. Apa sangat la Midin ni.
 
Atau mungkin: 
 
Punyalah kemaruk nak tunjuk kononnya, dia sedang berjuang untuk rakyat, sehingga berasakan perlu untuk menipu tanpa rasa bersalah sedikit pun!
Dia kata, dia pergi ke hospital... hospital mana yang dia pergi ....
Atau dia sekali lagi mengulangi HEARSAY yang dia sendiri tidak mempunyai sebarang bukti ....
Atau barangkali MUHYIDDIN YASSIN TIDAK DAPAT MEMBEZAKAN PANADOL dengan UBAT LIBIDO yang sudah tentu perlu dibeli dari farmasi ....
 
http://theflyingkick.blogspot.my/2016/09/muhyiddin-yassin-pembohong-besar-entah.html

Mungkin sengaja sebab marah anak tidak dapat kontrak supply Panadol kepada kerajaan dan Postinor untuk wanita tertentu. 




 



1 comment:

  1. Din Panadol. Molek jugak tu!

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.