Tuesday, 3 January 2017

Walau bergelar Ezam KATAK, masih auta KOTAK lagi


Ibrahim Ali hanya katak lama, kini ada katak baru. Namun susah bagi Ezam Katak untuk membuang kulit lamanya sebagai Ezam Kotak.
http://bidaman.blogspot.my/2016/12/ibrahim-ali-katak-lawan-ezam-kotak.html
Laporan Ezam mahu keluar keluar parti kelihatan seperti permainan Ezam mahu gambarkan dirinya sebagai hebat.

Nampak sangat pemberi maklumat itu dirinya sendiri:Sumber memberitahu FMT, Ezam yang dilihat rapat dengan Pengerusi PPBM, Tun Dr Mahathir Mohamad, kecewa dengan haluan parti yang baru-baru ini menyaksikan Anina Saadudin, diturunkan daripada jawatan ketua sayap wanitanya, Srikandi.

Sumber turut memberitahu FMT, lebih ramai aktivis PPBM yang menyertai parti serpihan Umno itu akan mengikut jejak Ezam dan Khairuddin.

“Sebab itu kini PPBM gagal menarik masuk ramai ahli baru kerana parti ini kelihatan seolah-olah milik eksklusif individu tanpa bersikap inklusif,” kata sumber itu, sambil mempersoalkan Presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin Yassin yang masih “bercuti di Eropah” ketika ahli pembangkang “berjuang di peringkat akar umbi di seluruh negara”.

“Gerak kerja PPBM cukup lemah setakat ini dan tidak memberi keyakinan kepada orang ramai untuk menjadi ahlinya,” tambahnya.
http://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/2016/12/30/ezam-nor-keluar-ppbm/
Macam dulu, makan dua kolam juga ke, Ezzam?

Dalam laporan lain, menarik pula isinya:
PPBM information chief Kamarudin Mohd Noor said the timing of Ezam’s resignation was a coincidence and had nothing to do with last week’s events. 
“Ezam resigned because the board of directors of Hisbah Centre for Reform, of which Ezam is chairman, decided it was unsuitable for him to be a member of a political party. 
“We can accept and respect the decision,” said Kamarudin, adding he had met Ezam to discuss the matter. 
A source told FMT, however, that more activist members of PPBM were expected to follow in the footsteps of Ezam and Khairuddin.

http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/12/30/ppbm-sec-gen-yet-to-receive-ezams-notice-of-resignation/

Alasan sama semasa dia berhenti dari PKR untuk tumpu kepada GERAK. AKhirnya dia kembali ke UMNO.

Hebat benaarkah Hisbah Centre for Reform ini? Kononnya Ahli Jawatankuasa Hisbah minta dia sebagai Chairman asingkan diri dari mana-mana parti politik. Siapa AJK Hisbah?
Paling kuat pun ahli-ahlinya hanya mak, pak, ipar dan adik beradik dia. ALamat Hisbah pun hanya di rumahnya:Kah Kah kah ...Hanya auta
Ezam Kaki Ugut, Kaki Rasuah Dan ‘Kaki Pow’ – Faisalhttp://www.pru14.tv/2016/12/27/ezam-kaki-ugut-kaki-rasuah-dan-kaki-pow-faisal/
Untuk menampal malu, Ezam kata dia istiqamah:
Criticisms or not, Ezam vows to hound 1MDB and Felda http://www.malaysiakini.com/news/367887
Hingga terpaksa bersuara di FB:
Ha ha ha ... retorik politik saja. Ezam bukan faham pun isu 1MDB dan Felda!!! 


Entah apa yang dilaporkan .... Zahid Md arip yang hanya passs SPM tu lagi faham isu Felda. Tapi tak diajak sama. http://theunspinners.blogspot.my/2016/12/krisis-ezam-zahid-md-arip-tentang-felda.html

Mengikut pemahaman Zahid, isu 1MDB hanya duitnya dibuat filem porno. Sama serba tak faham. Hanya untuk ceramah dan tipu orang kampong.

Orang sudah tidak percaya dengan Ezam. Akhirnya baca reaksi ..

No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.