Friday, 16 June 2017

Cerita merepek cincin Topaz Rosmah pulak


Di dalam cerita khayalan atau fantasi di dalam tuntutan Saman Sivil DOJ ada menceritakan pelbagai kisah dongeng seperti cincin 22 karat berlian berwarna pink, DS Rosmah Mansor (DOJ hanya berani meletakkan nama sebagai 'the wife of MOI) menaiki kapal mewah Topaz milik Syeikh Mansour bin Zayid, Timbalan Menteri United Arab Emirates sehinggalah percintaan Jho Low dengan model Australia, Miranda Kerr yang saya sendiri tidak pasti apa sangkut paut dengan Perdana Menteri dan isteri, apatah lagi 1MDB?

Cerita cincin berlian ini dengan DS Rosmah Mansor bukanlah satu perkara baru. Cerita berunsurkan Cinderella dan Snow White ini telah dimainkan oleh Raja Sotong Negara, Rafizi Ramli sejak lama dulu.


Cerita ini menjadi isu meroyan minions pembangkang sehinggalah Rafizi Ramli meminta maaf dan berkata di dalam mahkamah beliau hanya bergurau.

Kali ini pembangkang bergurau lagi. Gurauan yang tiada asas, apatah lagi sebarang bukti. Jangan haraplah DOJ hendak mengambil tindakan ke atas kenyataan yang dibuat ini.

Baca sepenuh

http://khairulryezal.blogspot.my/2017/06/cerita-khayalan-cincin-rosmah-mansor.html

Menurut:

http://limsiansee.blogspot.my/2017/06/ten-observations-on-dojs-june-2017-1mdb.html

Jika Rosmah salah terima hadiah, gelfren lama Jho Loh dan maknya pun salah.

Amerika dah desperate utk diveet masaalah Trump dan AG baru Amerika.

No comments:

Post a Comment

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.