Friday, 1 July 2016

Mata Tun Siti kabor untuk nampak salahlaku menghina dan fitnah suami sendiri

Pernahkan Dato Majib dan Datin Rosmah hina, tuduh dan fitnah Tun M dengan mengguna bahasa kesat seperti Najis?

Tun Siti Hasmah dalam beberapa berita yang dilaporkan hari ini melahirkan rasa sedih kononnya PM sedang menghina Tun Dr M.

Setelah membaca apa yang diperkatakan Tun Siti , timbul persoalan dalam benak fikiran saya, tahukah Tun Siti apa yang dilakukan dan diperkatakan suaminya terhadap PM selama ini ? Atau beliau termasuk dalam golongan melayu mudah lupa ?

[Baca http://theunspinners.blogspot.my/2016/07/terdesak-sangat-hingga-tun-siti.html]

Tun Siti membangkitkan soal hubungan kekeluargaan yang rapat antara keluarga beliau dan keluarga PM. Tapi apa yang dilakukan oleh Tun M selama ini adakah ianya menunjukkan sifat seseorang yang mempunya hubungan silaturahim yang erat?

Tun M bukan saja menyerang Najib secara peribadi malah turut mengheret isteri dan anak-anak. Malah tanpa mempedulikan kedudukan beliau sebagai seorang negarawan, Tun M juga turut mengitar semula fitnah-fitnah pembangkang terhadap PM dan isteri. Antaranya kes pembunuhan warga Momgolia dan pembelian cincin. Sedangkan sebelum itu Tun M sendiri yang mengetahui itu semua fitnah.

Tun M dalam satu majlis di Pasir Gudang tahun Ogos 2015 secara terang terangan merujuk PM sebagai bangsat. Tidak cukup dengan itu di KL Tun M kemudiannya merujuk PM Najib sebagai Najis. Bukankah itu satu penghinaan ? Kemudian baru-baru ini Tun M menyamakan pula PM dengan pemimpin kejam dunia iaitu, Idi Amin.

Apakah perasaan Tun Rahah sebagai seorang ibu DS Najib apabila mendengar kata-kata yang dilemparkan Tun M ini?

Apakah pula perasaan Rosmah sebagai seorang isteri DS Najib dengan fitnah dan tuduhan Tun M ini?

Apakah perasaan anak-anak DS Najib apabila mendengar ayahnda mereka diperkatakan begitu teruk sekali oleh Tun M?

Apakah perasaan anak perempuan DS Najib apabila Tun M menjadikan majlis perkahwinan nya sebagai satu bahan fitnah politik?

Apakah perasaan 3 juta ahli UMNO apabila Tun M bukan sahaja memburuk-burukkan Najib, tetapi duduk semaja dengan pembangkang untuk menentang UMNO?

Apakah perasaan rakyat apabila Tun M menghina mereka dengan mengatakan rakyat tunduk kepada BN kerana wang? Apakah rakyat terlalu hina di mata Tun M?

PM tidak pernah mengeluarkan sebarang kata-kata nista atau cacian terhadap Tun M dan Tun Siti. Malah PM sentiasa mengmabil sikap untuk mengelak menjawab sebarang cacian Tun M kerana tidak mahu bergaduh dan menghormati beliau. Tiba-tiba Tun Siti pula membuat tuduhan PM sedang menghina Tun M.

Sebaran WA

P/S Kami doakan kesihatan buat Tun Siti agar dapat disedarkan suami untuk segera bertaubat dan mintak maaf atas salahlaku dimasa lepas yang hingga hari ini kesannya menyusahkan rakyat.

9 comments:

 1. Laki bini anak beranak semua dah gila kuasa tak sedar diri.
  Bila keluarga laknat ni nak sedar, Malaysia ni bukan jajahan KERALA!
  Saya warga Malaysia, bukan warga KERALA!!!!
  Anak2 tak cukup kaya ke? Kroni2 tak cukup kaya ke? Orang kampung dan Sabah Sarawak tak cukup dipinggirkan ke? Anak betina tak puas keluar masuk gereja dengan geng2 lgbt ke?

  pttttuuuiiihhh!

  ReplyDelete
 2. aku di lahirkan zaman DEB..dan aku nak tambah sikit zaman METALLICA.

  zaman DEB banyak membantu aku drp belajar, kerja dan berniaga.
  melalui DEB juga aku bangga menjadi anak melayu.

  aku bangga tun mahathir pm aku.
  aku pernah jumpa dia. berbual dgn dia.

  aku akan sokong tun.

  #UMBNEXIT

  ReplyDelete
 3. Wahai Tun berdua...sudah2 la tu...jgn terikut2 rentak puak2 kafir DAP PKR...

  ReplyDelete
 4. Tun M dalam satu majlis di Pasir Gudang tahun Ogos 2015 secara terang terangan merujuk PM sebagai bangsat. Tidak cukup dengan itu di KL Tun M kemudiannya merujuk PM Najib sebagai Najis. Bukankah itu satu penghinaan? Kemudian baru-baru ini Tun M menyamakan pula PM dengan pemimpin kejam dunia iaitu, Idi Amin.

  Pernahkah Tun Hasmah Fikirkan Perasaan Tun Rahah Sebagai Ibu, Apabila Mahathir Menghina Najib?
  http://www.pru14.tv/2016/06/30/pernahkah-tun-hasmah-fikirkan-perasaan-tun-rahah-sebagai-ibu-apabila-mahathir-mencaci-najib/

  ReplyDelete
 5. Tun dah hilang pertimbangan. Jijiknya pembangkang mempergunakan kuda Polo untuk tujuan perlumbaan. Boleh mati tercungap belum pun sempat sampai garisan penamat.

  ReplyDelete
 6. Siapa yang menghina siapa. Dan siapa yang memfitnah siapa?
  Coba huraikan.

  ReplyDelete
 7. Tua nyanyok tak sedan diri..memang hina pun bila jadi penghianat bangsa ..sanggup besekongkol dengan kafir laknat untuk menghancurkan kesatuan melayu..dada penh dengan hasad dengki dendam kesumat...sungguh songsang hidup kau..

  ReplyDelete
 8. Ahjib dh songlap biliong2 duit 1MDB
  Swormi ahjib yg ambut kembng naik jet k antero donia sape tanggung
  Berambus cepat ahjib Anak Razak

  ReplyDelete
 9. Anon 1832 ni dah gila ke apa? Meroyan x tentu pasal. Apa bukti kenyataan kau tu? Najiblah pemimpin paling murah hati. Sana sini bagi bantuan, bertemu rakyat. Dan yg paling aku setuju ialah untuk mengurangkan atau kalau boleh mansuhkan budaya dan cengkaman kroni yg menindas rakyat sejak 30 tahun yg lalu.

  ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.