Monday, 11 January 2016

Adakah melombong bauxite kembali lepas 3 bulan?


Apa tujuan perlombongan bauksit dihentikan operasinya selama tiga bulan? Apa yang akan dilakukan dalam tempoh itu? Mungkin itu yang bermain-main dalam fikiran orang Kuantan.

Saya sangat menghargai langkah pihak berkuasa dan kerajaan yang mengambil pendirian tegas dengan menghentikan (walaupun) ‘sementara’ operasi perlombongan bauksit mulai 15 Januari akan datang. Ia didakwa untuk membolehkan pelan tindakan penyelesaian pencemaran dilaksana.  Hakikatnya, semua maklum betapa isu ini dari semasa ke semasa berkembang seperti penyakit kanser tahap satu, dua, tiga dan kini empat. Tahap empat, yakni tahap parah.

Baca di FMT SINI

2 comments:

  1. Sungguh memalukan, kerajaan Pahang saya anggap terlalu lemah. Selepas Cemeron Highland kini Kuantan. BN cepatlah cari pengganti untuk menteri besar tu atau rakyat akan bertindak dalam pilihanraya nanti.

    ReplyDelete
  2. Mb Pahang tu macam boneka jer, jadi tunggul, takkan nak tunggu pilihanraya baru nak lantang. La ni duk dalam kapal selam?

    ReplyDelete

Dialu-alukan komentar yang berhemah dengan hujah yang bernas dan dalam tulisan dan bahasa yang jelas dialu-alukan. KOMEN YANG BERUPA "TROLL", SERANGAN PERIBADI DAN BAHASA KASAR TIDAK AKAN DISIARKAN.